Guasha therapie

Guasha! Het woord “Gua” betekent “schrapen”, en “Sha” “zandkorrels” (de rode vlekjes). Deze schraaptherapie is al meer dan tweeduizend jaar oud.

Bij deze therapie gebruikt men een speciale “schraper”
(soort platte “steen” in vele vormen) als hulpmiddel om klachten in het lichaam te behandelen. Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van jade, hoorn, metaal of kunststof. Doormiddel van een speciale soort olie, die op de huid wordt aangebracht, “schraapt” de therapeut over de plekken waar de klacht zich bevind en daarom heen.

De behandeling is over het algemeen niet pijnlijk en de huid wordt niet beschadigd. Hoe gezonder het lichaam, des te sneller het zich kan herstellen. De samenwerking tussen de werking van de olie en het “schrapen” zorgen voor het ontgiften en ontzuren van het lichaam.

 

Het is toepasbaar bij meer dan 400 verschillende (vooral fysieke) klachten, waaronder o.a. nek-, schouder-, rugklachten, hoofdpijn/migraine, enz. Men kan vitaler worden doordat blokkaden en pijn worden opgeheven, hierdoor ontstaat betere doorstroming van bloed en energie, waardoor het zenuwstelsel en immuunsysteem ook beter gaan functioneren en het lichaam weer vitaler wordt.