Hoe gaat het in zijn werk

Heel veel mensen hebben een bepaalde angst voor massage, het onwetende. “wat een boer niet kent, eet hij niet’. Vaak is er ook onzekerheid van het lichaam. Wanneer u twijfelt of tegen een massage aanziet, laat u dan eerst behandelen op een massagestoel, deze is laagdrempelig, dit houdt in dat de massagebehandeling volledig gekleed gegeven zal worden. De masseur kan u tijdens deze massagesessie uitleggen wat de overige massages inhouden, zodat u de volgende keer een voor u passende massage kunt kiezen danwel in overleg met de masseur. Hieronder ziet u stap voor stap een overzicht hoe het in de praktijk in zijn werk gaat.

1. Een afspraak maken / afzeggen

Een afspraak kunt u maken telefonisch, via de mail of de link vanaf de website. Telefonisch bespreekt u met de masseur  welke behandeling u graag zou willen, hoe lang de behandeling zal gaan duren en wat de kosten zullen zijn. Via de mail krijgt u een berichtje terug of u wordt terug gebeld als u uw telefoonnummer er bij vermeld.  U krijgt geen schriftelijke bevestiging van uw afspraak of  mail, noteer deze dus daarom altijd goed. 

Het is mogelijk om een afspraak kosteloos te annuleren, maar dit dient uiterlijk 24 uur voor de afspraak te worden doorgegeven. Voor een afspraak die niet wordt nagekomen binnen de 24 uur en zonder geldige reden, wordt het volledige tarief van de betreffende behandeling in rekening gebracht.

2. Tijd

De behandelingen worden in principe zo gepland dat ze op tijd kunnen beginnen. Aangezien de praktijk geen wachtruimte heeft, hoeft u niet eerder dan de afgesproken tijd te komen. Maar kom ook niet te laat, anders zou dat ten koste van uw behandeling gaan en dat zou zonde zijn. Tussen de behandelingen zit wel enige ruimte, zodat het zowel voor u als de masseur geen haastwerk zal worden. Het gaat natuurlijk wel om de ontspanning zowel voor u als de masseur.

3. Fris op pad

Aangezien er geen gelegendheid is om u op te frissen in de praktijk, gaat de masseur er van uit, dat u schoon en fris op de afspraak verschijnt. Een geurtje is goed, maar gebruik het met mate. Het is aan te bevelen om voor de behandeling naar het toilet te gaan. (Bij hoge uitzondering kan er gebruik gemaakt worden van een toilet.) Graag wil ik u ook het advies mee geven om voor een behandeling niet te zware lichamelijke inspanningen te leveren of te veel of zwaar te eten.

4. Even kennis maken

Na het kennismaken en de eventuele vragenlijst (therapeutische massages) welke u met de masseur heeft doorgenomen, legt de masseur in het kort uit hoe de behandeling verder gaat en vraagt of er nog wensen zijn. Daarna kunt u zich gaan omkleden.

5. Waar kan ik mij omkleden?

Aangezien er geen aparte kleedhokjes zijn, kleed u zich om in de massageruimte zelf. Bij alle massages blijft het ondergoed aan, bij sommige massages blijft u deels of volledig gekleed. De masseur zal u dit aangeven. U hoeft niet bang te zijn dat uw privacy wordt geschonden, aangezien de ruimte van binnen o.a. is afgeschermd door gordijnen. Er is een kapstok aanwezig. De handdoek(en) die u heeft mee genomen, legt u op de massagebank en kunt u plaats gaan nemen. (meestal op de buik). Doe dit zo ontspannen mogelijk, met het hoofd prettig op de hoofdsteun rustend en de armen langs het lichaam. 

6. Ontspannend, toegedekt gaan liggen

Voor zover mogelijk kunt u zichzelf toedekken met de beschikbare handdoeken die voor u zijn klaar gelegd om zo weinig mogelijk af te koelen. Dit kan lastig zijn, daarom kunt u ook op de masseur wachten die u daarbij kan helpen. Vanwege de privacy en warmte dekt de masseur u zo toe, dat alleen de plekken vrij zijn die hij aan het behandelen is. Voor mensen met lang haar kan dit soms in de weg zitten, zou u daarom een haarbandje mee willen brengen?

7. Komt het spreekwoord, spreken is zilver zwijgen is goud ook aan bod:

Dit laat ik geheel aan u over, het is namelijk per mens verschillend. De ene vind het gezellig de ander kan meer ontspannen zonder te praten. Het is wel zo, naarmate de behandeling vorderd hoe minder men gaat praten en beter de massage kan gaan ontvangen omdat het lichaam nog meer gaat ontspannen.

8. Luistert u graag muziek?

Muziek kan heel ontspannend werken, tijdens de massage is dit mogelijk als u daar behoefte aan heeft. U mag ook eigen muziek (cd/mp3) meenemen als u dat wilt, in overleg is veel mogelijk.

9. Gevoelig?

Tijdens de behandelingen zal de masseur waar nodig is en kan uitleg geven wat hij doet en zal tevens naar uw lichaam kijken hoe het reageert. Als sommige technieken voor u te hard of te zacht zijn, kunt u dit rustig aangeven en zal de masseur de handeling daaraan aanpassen.

10. Laat het lichaam zijn werk doen

Tijdens de massage kan het voorkomen dat het lichaam gaat reageren, dit zijn over het algemeen normale reacties. Dit kan zowel op lichamelijk als emotioneel gebied zijn.Voorbeelden zijn: lachen, huilen, loopneus, slapen , snurken, winden, knorrende maag, aandrang tot plassen, moe voelen, etc. U hoeft zich hier niet voor te schamen, dit is heel normaal en de masseur is wel wat gewend. Het betekend meestal dat het lichaam meer bloeddoorstroming krijgt, beter kan gaan ademen en werken en dingen los kan laten.

11. Het massage effect

Na de massage haalt de masseur de overtollige olie van uw huid af, wat er nog overblijft zal in uw huid trekken en werkt nog even door. De olie is op natuurlijke basis en zal normaal gesproken geen vlekken in uw kleding achterlaten. De huid wordt zachter en doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt kunnen er tintelingen voorkomen in het lichaam.

12. Even bijkomen met een watertje

Na de massage is het altijd beter om even te blijven liggen, om zo het lichaam bij te laten komen. Vaak heeft het lichaam zoveel te verwerken dat u zich ontspannen, maar ook moe voelt. Na een behandeling en een paar dagen daarna is het dan ook verstandig om goed water te drinken om zo de afvalstoffen beter te laten verwijderen. 1 à 2 dagen na de behandeling is het mogelijk dat u last krijgt van uw spieren (net alsof u flink aan het sporten bent geweest), dit is normaal. Het lichaam heeft een aardige prestatie moeten leveren.

13. Het rustig aankleden

Na het rust moment kunt u zich weer rustig aankleden en is er even tijd om na te praten en af te rekenen.

14. Het afrekenen

Het bedrag dat u vooraf met de masseur hebt afgesproken wordt met u afgerekend. U zult niet worden verrast met toeslagen voor bijvoorbeeld extra tijd. Doordat we niet van tevoren kunnen kijken of u tape nodig heeft of wilt, zal dit tijdens de massage worden besproken. De behandeling wordt dan iets duurder, maar dit is geheel aan u. U kunt alleen contant afrekenen (liefst gepast). Op verzoek kunt u een factuur meekrijgen. De masseur is er mee bezig om ook de massagetherapieën te kunnen laten declareren bij uw verzekeringsmaatschappij, indien u hiervoor verzekerd bent. Kijkt u hiervoor even in uw polisvoorwaarden wat u eventueel terug kunt ontvangen. U krijgt dan altijd een factuur mee. Het is voor de masseur niet mogelijk om rechtstreeks bij uw verzekering te declareren.

15. Tot ziens en graag tot en volgende keer

Als de behandeling u is bevallen of u bent onder behandeling van massagetherapie, dan kunt u gelijk als u het wilt een nieuwe afspraak maken, u krijgt dan een afspraakkaartje met de vervolgdata mee.