Ontspanningsmassage

Hoewel we alleen de voeten en een deel van de benen masseren, kunnen we voelen dat het effect heeft op het gehele lichaam. Bij deze therapie gaat het vooral om de ontspanning en het opheffen van blokkades en spanningen zowel lichamelijk als geestelijk.

Hierdoor ontstaat er een verbeterde doorbloeding en (volledig) herstel van onze organen. Het evenwicht in het autonoom(zelfbesturend) zenuwstelsel wordt in balans gebracht. 

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt ook geactiveerd, doordat de massage kalmerend en activerend op bepaalde zones wordt gegeven.

Er wordt uitsluitend met de handen (duimen) behandeld, waarbij technische hulpmiddelen niet worden gebruikt.

Techniek

De techniek wordt zacht (met enige druk) gedoseerd uitgevoerd. Als de voeten op bepaalde plekken pijnlijk aanvoelen, dan betekend het dat die energetisch zijn verstoord en aangeven dat er iets in het lichaam aan de hand is. Maar hier mag geen medische diagnose aan worden gesteld, dit dient te gebeuren door een regulerend arts.

Elke leeftijd

De behandelingen kunnen onafhankelijk van de leeftijd bij alle mensen worden toegepast. Deze klachten kunnen o.a. zijn: stress (lichamelijk), problemen met de spijsvertering, migraine of andere hoofdpijnen, nek- en schouderpijn, gewrichtspijnen (ischias), etc.