Stoelshiatsu / bedrijfsmassage

Stoelshiatsu is een bijzonder laagdrempelige manier om in aanraking te komen met massage, omdat men met kleren aan op een daarvoor special ontwikkelde stoel plaats neemt en een korte ontspannende en toch activerende behandeling ontvangt.

Door de speciale stoel, kan de behandeling op vele plekken worden uitgevoerd en is dit vooral ideaal op de werkplek.

Iin de praktijksetting heeft stoelshiatsu ook zijn uitwerking al vele malen bewezen.

Geen therapeutsche behandeling

Het is geen therapeutische behandeling, het werkt preventief en vermindert beginnende lichamelijke klachten en duurt ongeveer 20‑25 minuten. Het kan eenmalig, maar het effect is vooral beter bij regelmatige herhaling. Eén tot vier behandelingen in de maand zijn gebruikelijk.

Shiatsu

Er wordt gebruik gemaakt van duimdruktechniek “shiatsu”. Maar ook van de handen, armen en vingers. Het evenwicht tussen spanning en ontspanning wordt hersteld (spierspanning verlagend), de stofwisseling en doorbloeding worden bevorderd en de lichamelijke weerstand wordt opgebouwd. Het werkt o.a. positief bij: spanningshoofdpijn, overbelasting, RSI, nek- rug en schouderklachten e.d.

Minder ziekteverzuim

 Op de werkplek kan vaak door bijvoorbeeld een verkeerde houding of hoge werkdruk, een stressituatie ontstaan die op een gegeven moment weer kan leiden tot fysieke en/of psychische disbalans.

Met een regelmatige behandeling (en dan vooral extra voor nek en schouders), zou het ziekteverzuim (van uw werknemers) wel eens heel sterk kunnen gaan dalen.